Supervrek

Consuminderen besparen zelf maken voor vrekken misers tight wads vrek tips vrekkentips geld controle DIY money saving

Tip 56: Spullen van de straat.

Van kind af aan heb ik altijd goed gekeken waar ik liep. Dat had ook het voordeel dat ik vaak aardig wat geld vond en andere dingetjes. Vroeger werd ook een heleboel voor de kraak op straat gezet. Dat was een mooie tijd.
Op straat kun je met enige regelmaat een aansteker vinden die nog voor een kwart vol is. Deze raap ik altijd op want deze zijn prima te gebruiken om mijn gasfornuis mee aan te steken. Verder raap ik pennen en elastiekjes ook op. Reuze handig vind ik.
Waarom zou je dit soort dingen aanschaffen als men het toch altijd op straat laat vallen? Laatst vond ik een briefje van 5 euro. Het geld ligt soms letterlijk op straat.
maastricht1L

De gegeven tips zijn bedoeld om geld te besparen en niet om een levensstijl op te dringen.

Enkel berichtnavigatie

5 gedachten over “Tip 56: Spullen van de straat.

 1. hetiszoalshetis op schreef:

  Goed dat je dat doet, pennen e.d. meenemen. Is ook meteen de straat weer schoner.
  Ik moet zeggen dat ik nooit zo oplet wat er op straat ligt.

  Like

 2. Astrid op schreef:

  De straat wordt er schooner van, maar de hoeveelheid tijd versus de hoeveelheid besparing houdt natuurlijk geen stand.

  Een pakje van 1000 elastiekjes, schoon en nieuw, kost je misschien €2. En setje van 10 nette ballpoints ook zoiets. Daarmee ben je voor de komende jaren weer ingespannen. Voor €4 besparing doe je het dus, maar hoe zit het met de tijd, aandacht, gemiste keren ontspannen naar het uitzicht kijken.

  Ik heb ook weleens geld gevonden vroeger, en vele wasknijpers. Het straat schatzoeken heb ik opgegeven omdat ik veel rust nodig heb, en dus ontspanning wil als ik buiten rondloop.

  Like

 3. johmar op schreef:

  spullen van straat oprapen zie ik niet alleen als geld besparen ,maar ook als het tegengaan van verspilling. zo vond ik vorige week nog een mooi plantenkastje langs de weg. mijn dochter is net bezig haar balkonnetje in te richten voor de zomer en heel handig in het kastje zaten 2 schroefoogjes en laten er aan de muur van haar balkon 2 schroefjes op precies dezelfde afstand zitten. een match made in heaven. zij heeft geld bespaard en er verdwijnt niet iets wat nog goed te gebruiken is op de afvalberg.

  Like

 4. Michiel op schreef:

  Ik hou er ook van om m’n ogen goed de kost te geven op straat (wel veilig uiteraard!). Ik vind toch regelmatig lege statiegeldflessen, die gaan mee in het plastic tasje wat standaard onder m’n snelbinder zit. Is het schatzoeken op straat rendabel? Nee, dan kun je beter meteen stoppen, maar de spanning van het onverwachte, de lol als ik iets vind, de schonere straat en de beweging buiten, dat maakt het voor mij absoluut de moeite waard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: