Supervrek

Consuminderen besparen zelf maken voor vrekken misers tight wads vrek tips vrekkentips geld controle DIY money saving

Tip 66: Spectrum verf van de Action.

In 2013 heb ik mijn hele huis…deuren en ander houtwerk in de verf gezet met Spectrum verf van de Action. Simpelweg omdat ik Flexa verf en Histor verf te duur vind.
Want zeg nou zelf, 6 euro voor een pot verf is een koopje! Minstens 3 x goedkoper dan Flexa verf.
Spectrum is een product van Akzo Nobel, die ook Flexa verf produceert.
De verf strijkt netjes glad en zou volgens sommige mensen wat meer ruiken dan een duurder merk. Maar ik vind dat verf wel moet ruiken… Die oplosmiddelen hebben een functie in de verf.
Ik zelf vond de hele ervaring heel normaal en niet storend.

Nu is het 2018 en de verf zit er nog prima op zonder verkleuringen.
Ik heb die kortharige (mohair) rolletjes gebruikt eveneens van de Action en die werken het prettigst met een net resultaat.
Ik koos voor glans wit omdat je huis daar groter door lijkt, lichter en je dus minder lamplicht nodig hebt om het in de winter te verlichten. Bovendien is de kleur wit niet trend gevoelig.
Als je niet zo veel te besteden hebt en het huis graag wit schildert dan is deze lak verf echt een goed product voor weinig.
Je hoeft niet bang te zijn dat je er slechte resultaten mee maakt. De prijs zegt ook niet alles kennelijk.
Zijn er meer mensen die ervaringen hebben met Spectrum verf dan kun je jouw reactie achterlaten op dit bericht van mij. Ben benieuwd !

En daar dus de witte van.

En daar dus de witte van.

Enkel berichtnavigatie

56 gedachten over “Tip 66: Spectrum verf van de Action.

 1. Net mijn trap geverfd met spectrum verf stond er een beetje sceptisch tegen over maar moet zeggen prima verf voor de prijs, zeker een aanrader want die merk verven zijn wel erg duur.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rutger op schreef:

  Net begonnen de schuur te schilderen met de Spectrum lak. Schilderde prima, benieuwd naar eindresultaat. Mijn vader heeft deze lak al jaren op zijn schuur. Er is geen verschil te merken tussen zijn schuur en die van de buurman die in dezelfde kleur gelakt is, maar dan merk Histor….

  Geliked door 3 people

 3. Dijkhuis op schreef:

  Verf van spectrum komt gewoon van AKZO,hier komt ook flexa en histor vandaan,echter deze verven zijn 5x duurder.
  En spectrum is tegenwoordig de hofleveancier van lakken voor meer dan 500 schadeherstelbedrijven waarom zal deze verf dan niet goed zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Molenaar op schreef:

   Flexa is van Akzo, Histor van PPG….Goed, Akzo was bijna ook van PPG, maar in 2016 nog niet. Dat van die 500 schadeherstelbedrijven weet ik niet, maar gezien die eerste regel is het op zijn minst twijfelachtig.

   Like

 4. Bas op schreef:

  Ik heb de spectrum metaalverf al jaren op mijn boot zitten met roestwerende werking en blijft prima zitten!

  Like

 5. Vraagje: wat is de gemiddelde droog tijd voor deze verf?

  Like

  • Het is een tijd geleden dat ik het heb gebruikt en heb niet gemeten hoe lang het duurde om te drogen maar het duurde toch wel zeker een halve dag. Het ligt er ook aan hoe dun je het uitgesmeerd hebt.

   Like

   • Piet op schreef:

    Dbeste René Drost,
    Door de veranderingen en milieu eisen die gesteld zijn aan oplosmiddelhoudende verven zijn de droogtijden vertraagd. Het voordeel van de Action verf is de lange open tijd om in te werken. Uitstekende vloeiing. Het is even wennen maar daarna is het resultaat prima. Prijs- kwaliteitverhouding staat niet in vergelijking met de bekende merken. Ruim 6,00 euro waar anders 4 a 5 maal meer voor betaalt moet worden. Ik heb 48 jaar met verf gewerkt. Niet als schilder, maar commercieel en verftechnisch.
    Conclusie, niets anders meer.
    Gr.

    Geliked door 2 people

 6. j.van.eijk op schreef:

  net mijn huis ermee gedaan een woord prima
  jaap.van.eijk

  Geliked door 1 persoon

 7. Bert op schreef:

  Ik heb de kozijnen van ons appartement met Spectrum verf van de Action gedaan. Kleur RAL 9010. Met de Action kwasten met capilaire werking (kunststof haren). Verwerking uitstekend en na 1.5 jaar ziet ’t er prima uit.

  Deze verf wordt inderdaad bij AkzoNobel gemaakt. Waarschijnlijk om de bezetingsgraad van de installaties te optimaliseren. Kijkend naar de ingredienten van verf (pigment, oplosmiddel, harsen, siccatieven) kom je op een grondstof prijs van EUR 2-3 per liter. Kortom, bij de grote merken betaal je vooral voor naam, reclame, marketing, groothandel, marge van de winkel en natuurlijk marge van de producent. Marges van 50-100% per stap zijn heel normaal. Een grondstofprijs van EUR 3 resulteert dan al gauw in consumentenprijzen van EUR 20-50 per liter.

  Geliked door 1 persoon

 8. C. de Joode op schreef:

  Echt Nederlands, een huis van een paar ton kopen, maar €. 150.00 over voor een goede kwaliteitsverf is er niet bij, laat staan een goed schildersbedrijf inhuren.

  Like

  • Bert op schreef:

   Tja, ben zelf een goede schilder. Metname neem ik tijd voor de voorbereiding.
   Ontvetten, schuren, plamuren. Omdat mijn uren niets kosten besteed ik daar meer tijd aan dan een prof.
   En het statement is dat de Action verf zeker zo goed is als de bekende merken.

   En met t geld dat ik uitspaar met verf en zelfwerkzaamheid ga ik andere leuke dingen doen.

   Geliked door 1 persoon

 9. Mar op schreef:

  Leuk om te lezen al die positieve verhalen . Net begonnen met huis schilderen en ja met enig argwaan, verf van de action gekozen . Vond het teveel schelen . Gamma verf 17 a 20 euro per blik . Action, 6 euro … hoe kan het . Ook de muurverf meegenomen van de action. Zeer benieuwd hoe het resultaat gaat worden .

  Geliked door 1 persoon

 10. Ben 48 jaar werkzaam geweest in de verf. Alle grote merken in Nederland geadviseerd en verkocht. Door toeval te maken gekregen met de verf van Action. Prima product. Verwerkt en rolt perfect op deuren en kozijnen. Dus ga voor dit product en laat je niet beïnvloeden door een a merk te kopen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Spectrum verf is een prima verf. We hebben net het hele huis mee geschilderd,doet echt niet onder voor de duurdere merken, is snel droog en verflucht is niet echt heel sterk en trekt snel weg. De kwasten en rollers van de Action zijn ook prima. We hebben er een heel mooi resultaat ervan! Ben er heel blij mee en heb er veel geld mee bespaard.

  Geliked door 1 persoon

  • RG op schreef:

   Ook ik heb in mijn huis de kozijnen, deuren, geverft met spectrum witte hoogglanslak van de action. Ben zeer tevreden over het resultaat. Ook de kwasten en rollers zijn ook prima. Scheelt erg veel geld met andere merken terwijl deze verf voor mij zeker niet onder doet.

   Like

 12. In de begin jaren was de verf van de Action niet zo goed, laatste jaren is Spectrum prima low budget verf 🙂

  Like

 13. Klussertje op schreef:

  Heb ook goede ervaringen met de verflak van de action. Wil nu de muurverf gaan gebruiken. Hoe zijn hier de ervaringen mee? Kan alleen negatieve reacties terugvinden maar deze zijn wel gedateerd.

  Like

  • Jank op schreef:

   Ik heb de 9010 van Spectrum gebruikt (kleine emmers) voor de muren en plafonds. Dekking was redelijk (lichtblauw moest nog een keer) maar de stank van de verf hangt na een maand nog heel erg in de kamer, Gelukkig is het een slaapkamer die ik niet gebruik. Ik heb de volle emmer die ik overhad teruggebracht en heb spijt dat ik geen andere muurverf gebruikt heb, vanwege de stank dus. Flexa of Histor geeft naar mijn idee een beter resultaat en de stank is na een paar dagen dragelijk.
   Ik heb geen ervaring met de grote emmers muurverf met andere RAL-kleur

   Like

 14. gerrit op schreef:

  Ook action verf hoogglans cramewit super mooi en stevig krasvast superverf en een super prijs. moet er wel bij vermelden het voorbehandelen is heel belangrijk goed ontvetten en daarna met een vochtige doek afnemen dan plamuren en dan schuren korrel 120-180 gebruik ik dan. Een deur met veel verf druipers(oudeverf) pak ik eerst 60-80 korrel en dan 120-180 dan is de deur mooivlak groetjes Gerrit

  Like

 15. Is niks,all 4 dagen is de geverfde kast nog niet droog,ik weet niet hoelang gaat nog duren..

  Like

 16. Gisteren voor het eerst aan de slag gegaan met deze verf op kozijnen en kon vandaag de 2e laag doen. Dus drogen valt naar mijn idee wel mee qua snelheid. Dit was voor het eerst van m’n leven dat ik hout schilder dus best spannend :). Zo’n glad rolletje wat ze aangeven voor lak vond ik niet prettig, maar die met kort haar deed het helemaal goed.

  Jammer dat er geen ervaringen staan met muurverf want die ga ik morgen kopen. Ik laat me dus maar verrassen. De vorige muurverf was Perfection van de Gamma maar die vond ik niet te hanteren zo vreselijk dik.

  Like

  • Hallo doe het zelf ik heb m,n bungalow met de buiten muurverf 9010 gedaan van da action geweldig resultaat de eerste laag was eigenlijk genoeg dekkend de 2de laag verassend dekkend en dan de prijs €2.000 goedkoper.
   Laat je niet gek maken met die dure merken er wordt genoeg gegraaid.

   Groet john – Action Boy.

   Geliked door 1 persoon

   • Claudia Knijpinga op schreef:

    hoi mag ik vragen aan john wolfs of de beton verf voor buiten ook gemengd kan worden met een andee kleur?

    Like

 17. Cees op schreef:

  Ben ook van plan om deze verf te gebruiken op de buitenmuren.
  Heeft iemand hier ervaringen mee?

  Like

  • Hallo Cees.

   Zie m,n reactie gewoon doen, wel de muren goed af spuiten primer erop en dan wordt het alleen maar lachen.

   Groet John-Actionboy.

   Like

   • Martin op schreef:

    Heb zwarte lak op terpentine basis als proef in de schuur geprobeerd, na anderhalve week is de lak nog niet droog en geeft nog af. Mijn conclusie is afwassen met terpentine en een ander soort verf gebruiken ik vind het prul verf

    Like

 18. Peter op schreef:

  Ik heb vaak de verf van de action gebruikt en mijn conclusie is dat het zeker niet zo dekkend is als andere “merk”verf. Zeker met wit. Deze dekte totaal niet. De Witte verf van de HEMA (via internet) dekte wel erg goed. Volgens mij komt de HEMA verf ook van de AKZO vandaan maar is wel duurder.

  Ook de spuitbussen verf van de action is zeker niet zo goed als een MOTIP. Wordt brosser en is dus minder slagvast.

  Vraag die ik heb, Jaren geleden een pot verg gekocht bij de action, antiek blauw nr 52. Toen verkochten ze nog het merk “flamingo”. Is dit dezelfde verf als Spectrum? Ik gebruik het om bij te mengen in een andere velf om de juiste kleur te krijgen. Maar ik heb nog een zelfde pot nodig…….

  Like

 19. Ch.Klijn op schreef:

  Verleden jaar april spectrum hoogglans wit op waterbasis gebruikt maar binnen nog geen jaar is de verkleuring al toegeslagen. Kan ( en ga) dus weer opnieuw beginnen, alleen neem ik deze keer wel een duurdere verf. Flexa hoogglans wit op terpetinebasis vind ik minder snel verkleuren dan Spectrum hoogglans wit op waterbasis ( terwijl waterbasis bekend staat om minder snel verkleuren) en ik vind deze hoogglans op waterbasis niet mooi glimmen.

  Like

 20. Jea op schreef:

  Verleden jaar spectrum wit mat gebruikt voor deuren (waterbasis) eerst in de primer wit gezet omdat er nog geen verf op de deuren zat daarna gerold met lak wit acryl ,prima resultaat voor weinig geld ,ga nu afwachten hoelang de deuren wit blijven ,dit is ook van belang natuurlijk ,tot nu toe nog steeds mooi wit ,geniet er nog steeds van ,dus geen dure verf nodig ,

  Like

 21. Jan de klusman op schreef:

  Als klusser in de regel Sikkens gebruikt 2 blikken grond en lak 70€ Bij action 6€ per blik ook nog dezelfde kleuren als Sikkens. Gamma verf ook veel te duur en nog slecht ook. Nu maar hopen dat action goedkoop kan blijven inkopen . Je kunt ook nog kiezen water of oplosmiddel gebonden verf.

  Geliked door 1 persoon

 22. Hans op schreef:

  Ik schilderde mijn motorjacht jaren lang met Sikkens Supergloss wit.
  Toen het international ging heten vond ik de kwaliteit minder.
  Sinds een paar jaar gebruik ik de spectrum verf en ik verdund het iets met peut.
  Resultaat perfect blijft glansen en verkleurd niet.

  En dat voor € 5,99 ipv
  Sikkens voor € 29.95
  Sikkens en international schijnen ook bij Akzo Nobel gemaakt te worden.

  Geliked door 1 persoon

 23. Poet Klaas. op schreef:

  Heb mijn hele huis binnen de plafonds en diverse wanden wit gesausd met verf van spectrum. Het dekt heel goed en doet niet onder voor duurdere merken. Het komt uit dezelfde fabriek als gerenomeerde merken. Is een B. merk (ouder recept van akzo) waar het gaat om veel van te verkopen.

  Geliked door 1 persoon

 24. Willem Bruinewoud op schreef:

  Gebruik regelmatig antiek groen en de donker blauwe verf van action. Ben zeer tevreden over de prijs kwaliteit verhouding. Kan de blauwe niet meer vinden…staat al enige tijd niet meer in de winkel. Heeft iemand nog een aantal blikken staan of weet waar ik ze kan kopen…graag voor de zelfde lage prijs..

  Like

 25. bob op schreef:

  2 jaar geleden ons gehele appartement met actionverf gesaust. de muren en plafond met een paar emmers van 10L en alle kozijnen met grijs in kleinere potjes.
  Deuren met wit in kleinere potjes.

  nu zit alles er nog steeds netjes op, op een paar plekken is het wel wat los gebladderd maar dat getuigt meer van een slechte voorbereiding (ontvetten) Dan dat het aan de verf ligt… Maar goed was voor mij ook de eerste keer schilderen.

  Like

 26. Zag dat ze de verf momenteel in de aanbieding hebben bij Action. Dus voor wie nodig heeft nu 4,95 in de aanbieding.

  Like

 27. nico op schreef:

  Antiek blauw en antiek groen uit het assortiment gehaald. Wie heeft er nog een ( niet gebruikte ) pot antiekgroen over die ik over kan nemen, tegen een goede prijs uiteraard.

  Like

  • nico op schreef:

   Ik heb de stoute schoenen aan getrokken en ben gaan mengen. Uiteindelijk kwam ik op een mengverhouding van 1 pot middengroen en 1 pot zwart bij elkaar. Dat geeft hetzelfde, maar dan ook echt de het zelfde resultaat en kleur. Succes.

   Geliked door 1 persoon

 28. Gertjan op schreef:

  Een paar jaar geleden binnen de kozijnen van de slaapkamers in RAL 9001 geschilderd met Action verf. De verf stinkt, is dun vloeibaar, wit over wit kostte twee lagen om lekker te dekken, en vullen doet het helaas niet, dus elke minuscule oneffenheid blijft zichtbaar. Niet erg, de verf is immers niet duur, maar wat ik wel erg vind is de verkleuring. Ik heb naar aanleiding van de kleur van mijn binnen kozijnen RAL 9001 gekocht voor de buitenkant van mijn woning, niet van Action, maar een Praxis huismerk welke voor 75% korting verkocht werd. En dat is veel witter, ik voelde mij bekocht totdat ik het blikje van de Action verf tevoorschijn haalde wat ik nog op zolder had staan. Het dekseltje is zo wit als de Praxis verf, maar de knoeisels eromheen zijn echt crème, bijna geel (wel vreemd dat het dekseltje wel de kleur behoud, dus niet geschilderd met de inhoud van het blikje blijkbaar). Die Action verf vergeeld dus erg, terwijl ik een jaar voordat ik de slaapkamers geschilderd heb, de woonkamer en keuken met Gamma verf gedaan heb, en die is nog steeds wit, was geen universeel RAL 9001 maar had en eigen kleurnaam. De Praxis verf stinkt ook minder en is duidelijk dikker dat het ook mooi de kleine oneffenheden opvult, mijn inzien de betere keuze.

  Like

  • Ewoud op schreef:

   Geweldige verf, heb er al jaren plezier van ! goed-dekkend en absoluut ook geschikt voor buiten. Heb de betonverf ook al jaren op mijn houten vloer en de oudblauwe kleur zit nu na 2 jaar nog steeds prima ! doen !

   Geliked door 1 persoon

 29. Ewoud op schreef:

  doet zeker niet onder voor Sikkens Rubbol Satin die nog op de andere kamer op de vloer zit en 54 euro was, die overigens van dezelfde fabriek komt als Histor, het is maar dat u het weet !

  Geliked door 1 persoon

 30. ReparatieRob op schreef:

  Als je de acrylverf niet leuker vind smeren, doe er dan wat flowatrol van owatrol bij blijf die wat langer open en vloeit lekkerder uit, net de terpentine verf kun je owatrol anti roest gebruiken,heb je gelijk geen last meer van roestige spijkers en schroeven, koop je bv bij bulletstore

  Like

 31. Jank op schreef:

  Ik heb de muurverf van Spectrum gebruikt RAL 9010 (kleine emmer) voor de muren en plafond van een slaapkamer. Dit is nu een maand geleden. Gelukkig hoeft er niet geslapen te worden want de kamer stinkt nog bijna net zo hard als dat hij net was geschilderd. Ik heb al veel geschilderd in mijn leven maar de muurverf van Spectrum raad ik niemand aan. Heb een volle emmer teruggebracht naar de Action. Nog anderen die die ervaring hebben?

  Like

  • Ada op schreef:

   ik heb heel mijn huis geverfd met spectrummuurverf van action,plafonds en muren zijn goed gedekt doe er wat water bij omdat het dan beter uitvloeit.
   De hoogglanslak is ook perfect vloeit goed uit en droogt snel. Tja de geur vind ik geen probleem ruikt alles weer fris en schoon toch!! Is er ook weer zo uit door te ventileren…

   Like

 32. K.Antonnier op schreef:

  Alles is waard wat de zot ervoor geven wil.
  Ik doe al jaren binnen en buitenwerk met Spectrum verf en ze is héél ok voor wat ze kost.Ook de spuitbussen zijn top voor nog géén 3 eurie.
  Wat ik verdien met het verschil met dure merken ,daar weet ik wel prettiger dingen mee te verzinnen.
  Action rules.

  Geliked door 1 persoon

 33. F. J. Oskam op schreef:

  schilder vaak als prof met action producten naast topmerken en ook een oom die schilder is in de randstad gebruikt het al tientallen jaren! maar de professionelere (duurdere ) producten hebben andere specificaties als lichtechtere pigment vergeelt minder of verkleurt niet en kwalitatief betere bindmiddelen: wat vooral voor buiten elastischer en duurzamer uitpakt. het zit hem in de kleine dingen niet in de kleine prijsjes! Goed schilderen zit vooral in het goed voorbereiden van de ondergrond! Tip: als je voor het aflakken door de laag schuurt kun je met een spuitbus primer even bijspuiten en na 10 minuten aflakken zonder dat de lak wegschiet.

  Like

 34. H Dekkers op schreef:

  super goede verf !! alleen donkergroen niet meer verkrijgbaar bij action, dat is jammer

  Like

 35. Koen van Vroeger op schreef:

  Na 15 jaar ziet er nog goed uit. En dat voor 6 euris

  Like

  • bob op schreef:

   Over verf er zit heel verschil in a merk of b merk het pigment is beter dan een b merk enz jullie zoals spectrum komt van akzo maar is eigen recept dat geld ook voor gamma verf komt nu van wijzenol is ook eigen recept heeft niks met wijzenol te maken conclusie a merken zijn beter glans behoudt ook en de levensduur goed koop is miskoop daarom het prijs verschil of je koopt een fiat of een Porsche

   Like

 36. Esther H op schreef:

  Ik heb mijn huis binnen in 2016 wit geschilderd met hoogglans, zit er nog prachtig op, nu heb ik mijn kantoor gedaan, ook weer wit hoogglans met spectrum, maar lijkt wel of het minder glanst dan met de zelfde verf van paar jaar geleden.

  Heeft iemand anders deze ervaring ook?
  Vind het nu geen hoogglans, andere mensen zeiden het bij mij ook al.

  Like

 37. Servaas op schreef:

  Heb al diverse velgen van auto’s met de spuitbussen van de action aan een tweede leven geholpen. Deze velgen gebruik ik alleen in de winter, dus remstof, veel vocht en pekel troep, en ze blijven al enkele seizoenen goed in de lak zitten.
  De verf blijft prima zitten, mijn werkwijze:
  – grof schuren
  – alles schoonspoelen
  – afnemen met ammoniak water
  – 2 (relatief dikke) lagen grondverf / primer
  – 2 dikke lagen kleur
  – 2 dikke lagen blank
  Dit alles kost je voor 4 velgen iets van 10 euro aan materiaal.

  Afgelopen lente ook de garagevloer in de grijze betonverf gezet van de Action, ook hier enkele lagen aangebracht in diverse dagen, dit ook weer na schoonmaken met ammoniak water.
  Ik moet zeggen dat de Action Spectrum veel beter blijft zitten dan de witte Gamma Betonverf die ik ook op een stuk had gebruikt en het kost ook nog is bijna de helft!

  Like

 38. Regina op schreef:

  Ik heb 5 jaar geleden ons hele huis alle deuren kozijnen binnen geverfd met action spectrum acryllak white hoogglans brillant op water basis verf. Nu 5 jaar later is het pas tijd om het weer eens op te frissen. Verkleuren valt reuze mee anders had ik dit al veel eerder moeten opfrissen. Goede Topverf voor een hele mooie prijs.

  Like

 39. Frank Bours op schreef:

  Op Alle reaties:….
  Als u goede ervaringen heeft met Spectrum verf……vooral doorgaan, ikzelf gebruik ‘m ook wel eens.
  Het produkt is van Akzo: grondstoffen zijn van een mindere CONSTANTE kwaliteit. Andere produkten van Akzo (Flexa, Sikkens, Cetabever, Glitsa etc.) zijn constanter van kwaliteit, dekken/vloeien vaak beter e.d. Een schilder merkt dat verschil wel, maar dat neemt niet weg dat met Spectrum verf ook uitstekende resultaten behaald kunnen worden.
  Spectrum Autolakken verf Amsterdam heeft niets te maken met Spectrumverf Action. Totaal andere tak van sport.
  Akzo en PPG zijn concurrenten. PPG maakt o.a. Sigma, Histor, Rambo, Brander e.d. Ook deze verschillen in gebruik en eindresultaat, en de keuze om hier voor te betalen ligt wederom geheel bij u. Zijn die verschillen merbaar? Ja. Zijn die prijsverschillen dus terecht? Ja, alhoewel die verschillen m.i. wel erg overdeven kunnen zijn.
  Verdere opmerkingen :
  * Lakken op alkydbasis (terpentine basis) vergelen altijd snel als er TE WEINIG zonlicht bij komt. Vergeling bij voldoende zonlicht duurt vele jaren langer maar treedt alsnog op.
  Gebruik voor binnen dan ook acrylaatlakken (waterbasis). Deze vergelen niet.
  Dat zijn namelijk chemische processen waar u geen invloed op heeft.
  * Als uw lak na 4 dagen nog niet droog is dan is deze veelal aan het reageren met een (verkeerde) ondergrond, of uw laagdikte is te hoog evt. i.c.m. een te hoge vochtigheidsgraad.
  * Als uw muurverf blijft “stinken” dan is er een reactie gaande met de ondergrond/vervuiling, al dan niet aanwezig op het oppervlak en/of in de muur.
  Dit kan in zeldzame gevallen bij de juiste temperatuur, vochtigheidsgraad én lichtinval zorgen voor een reactie waarbij die stank vrijkomt. Daar is niets tegen te doen behalve overschilderen met speciale muurverven die u bij de Action niet zult vinden.
  *Als uw Hoogglans lak minder glanst dan de vorige dan kan het zijn dat de vorige op alkydbasis was en u nu een watergedragen hoogglans lak heeft. De glansgraad daarvan is nooit zo hoog als die van een lak op terpentinebasis.
  Lakken van tegenwoordig zijn dusdanig doorontwikkeld dat een watergedragen over terpentinebasis kan of andersom. Tussendoor een grondlaag is aan te bevelen.
  U mag echter maar 1x wisselen van soort naar soort!
  * Lakken op waterbasis zijn gevoelig voor huisvetten. De professionele merken zijn daar beter tegen bestand.
  * Tot slot (maar dat weet u natuurlijk). EERST schoonmaken/ontvetten, dan pas schuren. Nooit andersom.
  Veel succes.

  Like

 40. Jolanda op schreef:

  Hoi hoi ik heb ook die verf van de axion maar heb nu een probleem die hooglans crème hebben ze niet meer pff

  Like

 41. Peter op schreef:

  Heb mijn schuur, ongeveer 40 m2 geverfd met antiek groen hoogglans, in 2003 zit nog steeds perfect. Betere verf is er niet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: