Supervrek

Consuminderen besparen zelf maken voor vrekken misers tight wads vrek tips vrekkentips geld controle DIY money saving

Financieel 2019

Wat gaan we meemaken in 2019? Zullen de beurzen gaan vallen in 2019 en stevenen we af op een depressie zo zwaar dat we het niet eens met vroegere depressies kunnen vergelijken? Krijgen we maatschappelijke onrust over de hele wereld en komt er oorlog?

Zullen de banksters nieuwe wegen in gaan om alles omhoog te houden en op te lappen met een plijster?

Gaan er nog meer winkelketens weg vanwege te hoge schulden? Gaan we ons spaargeld omzetten in goud en of zilver? Wat gaat de prijs van goud doen in 2019?

Alles zit in een bubble behalve edelmetaal. De tijd om gestaag goud en zilver te kopen is begonnen. Maar ik denk dat we gewoon TV blijven kijken en TV blijven geloven. We willen geen tegengeluiden horen want er is niets zo irritant als iemand met een totaal andere kijk op de dingen dan we geleerd hebben van school en TV. Iemand op school geleerd over gratis geld? 0% rente op geld? Iemand op TV erover gehoord? Heeft iemand op school geleerd hoe geld wordt gecreeerd? Dat door schuld geld wordt gecreeerd? Nee ik weet zeker van niet. En we krijgen onze rapportjes en diploma’s en denken dat we het nu allemaal wel weten. De mensen met de hoogste diploma’s zijn daarin de beste van allemaal. Het klootjesvolk is tenminste nog streetwise! Maar de middenklassers hebben het denken verruild voor IK HOU VAN HOLLAND en GTST en weet ik veel wat voor droomwereld ze in zitten. Zelf heb ik nu al enkele jaren geen TV meer, maar ik weet dat deze domme tijdsverspilling nog steeds te zien is. Het gevaar is de TV. Geloof het of niet. TV is afleiding van dat wat er echt gaande is.

Zodra er 1 hoofdbron is die foutieve informatie en domme zooi weergeeft… en wordt gelooft, dan gaat dat in de hoofden van de mensen leven en gaan ze er naar handelen. Vaste afleidingsthema’s zoals de zwarte piet discussie worden nu jaarlijks herhaald. En dat is het laatste wat ik er verder over zeg. De rooms katholieke kerk komt in het nieuws met verkrachtingen van jongetjes en de dag erna komt er een afleidingsonderwerp….Nike betaald zijn werknemers schandalig weinig. En we praten ineens weer over iets anders, iets minder vreselijks. We vieren nu al een tijdje Halloween. Dat is nu iets leuks geworden. Elkaar bang maken met heksen tovenaars en alles wat slecht is. En de rooms katholieke kerk brengt het in realiteit met rituele babie offers en verkrachtingen in heksen en tovenaarsgewaden. Onze rechters lopen in zwarte gewaden en maken van rechtsspraak kromspraak. Het hoofd van politie en justitie Joris Demmink doet ook tovenaars spelletjes met kinderen. En ja je baas sleep je niet voor het gerecht.

Maar ik dwaal af. Wat gaat er op ons afkomen in 2019? Hogere prijzen van alles wat je nodig hebt. Een financiele stoelendans, dat doen we nu. Alleen is de muziek al een tijdje gestopt en dansen we nog lekker verder in een TV la la trance. Slaap lekker schaapjes, kies maar je herder en laat die voor je denken en handelen. Slaap lekker belastingslaafjes, rij nog een rondje in je dikke auto van de bank.

Is er dan alleen maar ellende wat er op ons afkomt? Hmmmm eigenlijk wel maar als je wakker bent geworden en actie gaat ondernemen is er voor jou veel meer hoop. En hoop doet leven want als je dat verliest dan verlies je je leven. Koop goud of zilver. Zet die waardeloze papier- en waardeloze metaal-valuta’s om in iets dat zijn waarde zal behouden door nooit waardeloos te kunnen worden. Koop een hengel en weet hoe je moet vissen. Veel belangrijker dan lang houdbaar voedsel opslaan in je huis. Koop een waterfiltertje zodat je altijd nog water uit bijvoorbeeld sloten kunt drinken in plaats van waterflessen te gaan preppen. Denk na, denk voor ! Leer weer na te denken en verkoop je TV. Verkoop je dure auto voor een goedkope auto of een fiets. Ach ja denk zelf maar eens goed na, want er komt een financiele storm op ons af en alleen de mensen die “wakker” of beter gezegd bewust zijn zien de donkere wolken al in de verte.

Hoe alles gaat verlopen? Niemand kan je dat zeggen maar je kan punten verbinden en het grote plaatje eens bekijken in plaats van alles apart met een vergrootglas op de details. Alles haakt in elkaar we zijn allemaal met elkaar verbonden. Maar we worden ook allemaal bedrogen door een heel klein groepje boven aan de top van de top van de top.

Ik kan nog uren zo door blijven tikken op mijn computer toetsenbord zoals dat in het Nederlands heet, maar zoek het allemaal zelf lekker uit en red je zelf en je familie.

Op een wakker 2019 en daarna! Met veel bewustwording en veel voorspoed!

Supervrek, Rene Pascal Drost.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: