Supervrek

Consuminderen besparen zelf maken voor vrekken misers tight wads vrek tips vrekkentips geld controle DIY money saving

Over René Drost

Mijn naam is René. In 1977 ben ik in Zoeterwoude Dorp geboren. Mijn vader was een accountant en mijn moeder huisvrouw.
Ik heb ook 2 oudere zussen. Mijn ouders zijn altijd bij elkaar gebleven totdat mijn moeder 5 oktober 2009 door de behandeling van darmkanker overleden is. Mijn vader is 12 december 2015 overleden en had COPD.

Vanaf 2009 ben ik me gaan verdiepen in wat er allemaal mis is met ons eten, drinken en de producten die we op ons lijf smeren.
Ik ben me gaan verdiepen in de kleine lettertjes op verpakkingen en ik eet nu sinds 2010 als het even kan E-nummer vrij.
Daar vallen smaakversterkers ook onder en alle kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam.
Verder ben ik mijn eigen zeep aan het maken en maak ik mijn eigen kaarsen. Wasmiddel voor de wasmachine maak ik ook zelf.

Door vele nare omstandigheden die ik niet verder wil benoemen; leef ik nu van een WWB uitkering en daarnaast werk ik 4 dagen. Mijn inkomen is E 1166,16 inclusief alle toeslagen en subsidie.
Mijn eten, huishoudelijke artikelen en kleren koop ik met 75 euro in de week. Het was eerst 40 euro. Dat is een behoorlijke opgave en ben daardoor gaan consuminderen, besparen en zelf maken. Een beetje uit noodzaak dus. Maar ik vind het ook leuk om te doen omdat het tevreden zijn met wat je al hebt je juist gelukkig maakt.
Verder heb ik nogal een lage bewijsdrang en doe ik al decennia niet echt mee met de Rat Race die er heerst in deze wereld.
Ik weet wat goed voor mij is en dat is rust, regelmaat en reinheid. Met al die zeep die ik produceer komt dat laatste wel goed! Ik woon naar mijn zin in een rustige buurt en ga sinds kort vaak op tijd naar bed.

De tips die ik op dit blog heb gezet zijn goed toe te passen. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

adbusters_escape_barcode

Break free !

Break free !

4 gedachten over “Over René Drost

  1. Renee op schreef:

    Heb je “ontdekt” en ga je volgen. Leuk om te lezen, ben zelf ook een consuminderaar van huis uit.
    Groet Renee

    Geliked door 1 persoon

  2. Connie op schreef:

    Hallo René,

    Ik ben uit 1967 en ik herken veel van hoe je denkt en wat je schrijft.
    Zelf zou ik nooit karbonades eten uit de bio-industrie, en sowieso nooit zoveel vlees als jij aangeeft in je weekmenu. Maar ik vind het wel enorme humor hoe je schrijft en wat je aanbeveelt en kan het erg waarderen. Ik zie je zo al zitten aan die karbonades met broccoli.
    Ik was me aan het inlezen over led-lampen en vond zo jouw site. Ik amuseer me kostelijk. Dank je voor deze leuke positieve bijdrage op het internet.
    Behalve amusant ook echt toepasbaar. Ik blijf je graag volgen.

    Hartelijke groet,
    Connie

    Geliked door 1 persoon

  3. Hadassah op schreef:

    Hoi René
    Ik heb je kaarsen gemaakt.
    Dankjewel

    Like

  4. Hadassah op schreef:

    Ik heb even aangevinkt

    Like

Plaats een reactie